Onze aardappelen bewaren het langst

Onze aardappelen bewaren het langst

Het nut van papieren zakken

Bewust kiezen voor aardappelen uit eigen streek doe je met de aardappelen van Hoeve den Heiplas. De kwaliteit van ons product is hèt allerbelangrijkste, en dat proef je meteen.

Hoeve den Heiplas kiest dan ook voor een ecologisch verpakkingsmateriaal dat volledig recycleerbaar is. De papieren zak creëert een donkere, omgeving voor de aardappelen. Zo worden ze niet groen en bewaren ze een stuk langer.

Tevens worden onze aardappel bewust niet gewassen, maar enkel geborsteld. Dit opnieuw om een langere houdbaarheid te kunnen garanderen.

Aardappelen zo lang mogelijk thuis bewaren, hoe doe je dat nu best?

De perfecte aardappelen gevonden? Prima. Volgende bewaartips neem je best goed in acht: de vitamines in aardappelen
zijn gevoelig voor warmte, lucht, licht en water. Bewaar aardappelen daarom best op een koele, donkere en droge plaats.

Een geperforeerde papieren zak, zoals die van Hoeve den Heiplas, een net of een open mand in een goed verluchte, droge en donkere kelder(kast) tussen 2 en 10°C is ideaal. Schud je aardappelen af en toe om. En  verwijder vochtige aardappelen om te vermijden dat ze de andere aardappelen aantasten.

OPGELET
Bewaar je aardappelen liever niet in de koelkast en niet in een plastic zak. En laat ze vooral niet te lang liggen. Als je aardappelen te koud bewaart, wordt het zetmeel in suikers omgezet. Dat geeft aardappelen een te zoete smaak. Als je ze frituurt, krijgen ze een bruine kleur.

 

 

Bron: https://www.lekkervanbijons.be