Gebakken cajunaardappelen met kip en ananassalsa

Gebakken cajunaardappelen met kip en ananassalsa
Personen: 4
Type: Hoofdgerecht
Bereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • snuifje chilivlokken
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 4 kipfilets
  • 100 g zoete babymaïs
  • 1 rode ui
  • 2 el cajunkruiden
  • 220 g ananas uit blik, uitgelekt
  • 1 groene peper, zonder zaadjes en fijngehakt

Bereiding

Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Pel de rode ui en snijd in ringen.
Leg de aardappelen, de kippenblokjes, de ui en de babymaïs op een grote bakplaat. Meng de cajunkruiden er goed onder. Spreid uit in één laag op de bakplaat.
Zet in een voorverwarmde over van 200°C, en bak 30 minuten tot alles goudbruin en zacht is.
Meng de ananas, groene peper en chilivlokken tot een ananassalsa.

Tip

Cajunkruiden kan je ook zelf mengen: 1 el paprikapoeder, 1 el gedroogde oregano, 1 el gemalen zwarte peper, 1 el gedroogde tijm en 1/2 tl chilipoeder

Bron: http://www.aardappel.be/